Osrednja stran | O podjetju  | EN standardi  | Zaščitna oblačila  
Izberite
GOZDARSKA OPREMA

 

 

Veleprodajno skladišče/
pisarna

TRGOS
Alpska cesta 43, 4248 Lesce
SLOVENIA
EUROPE

TEL: + 386 4 531 72 14
       + 386 4 531 72 11
FAX: + 386 4 531 72 17
      

Trgovina

Alpska 62, 4248 LESCE

TEL: + 386 4 531 72 15

trgos@trgos.si


   

Delovna oblačila za zaščito pred poškodbami na delu

Delovna oblačila so v prvi vrsti seveda namenjena zaščiti delavcev, ki svoje delo opravljajo na manj varnih delovnih mestih. Varnost na delovnem mestu ni nekaj samoumevnega in zanjo  je treba ustrezno poskrbeti. Zaščitna delovna oblačila, obutev in ostala oprema zaposlenim zagotavljajo maksimalno zaščito pred različnimi negativnimi vplivi okolja, ki ogrožajo njihovo zdravje. Delovna oblačila morajo v prvi vrsti zadostiti varnostnim kriterijem, obenem pa morajo biti tudi udobna in funkcionalna. Predvsem je pomembno, da vas ne ovirajo pri delu.

Toplo vam priporočamo, da si izberete resnično kakovostna delovna oblačila, saj gre za vašo varnost. Cena je v primerjavi z vašim zdravjem nepomembna. Za lažjo izbiro primernih oblačil vam svetujemo, da premislite, kaj vse vas na delovnem mestu ogroža in kako bi ta tveganja lahko vplivalo na vaše zdravje. Za še lažjo odločitev pa smo vam s strokovnimi nasveti na voljo tudi v naši trgovini.

Pri nas boste namreč našli vse potrebno za varno delo. Na voljo so različne delovne hlače, jakne, kombinezoni, brezrokavniki ter posebna delovna oblačila, ki tudi ob intenzivni rabi ohranjajo lep videz in so izdelana iz najkakovostnejših materialov. Našega prodajnega programa pa ne sestavljajo samo zaščitna delovna oblačila. Za zaščito vaših nog bo poskrbela zaščitna delovna obutev, zaščitne čelade, maske in očala bodo zaščitili vašo glavo, s slušalkami oz. čepki za ušesa bo varen tudi vaš sluh. Nudimo tudi vsa ostala varovala, kot so varnostni pasovi, vrvi, sponke in podobno.

Zaščitna delovna oblačila – različne delavske hlače z naramnicami ali brez njih

Delovske hlače ščitijo noge pred umazanijo in lažjimi poškodbami. Po zaslugi številnih funkcionalnih žepov in zank pa delavske hlače opravljajo tudi funkcijo delovnega pripomočka. Tako kot velja za vsa zaščitna delovna oblačila je tudi pri izbiri delavskih hlač na prvem mestu kakovost, sledita pa udobje in funkcionalnost.

V naši vam lahko ponudimo različne modele delavskih hlač. Izbirali boste lahko med delavskimi hlačami iz 100-odstotnega bombaža, iz mešanice bombaža in poliestra ali iz poliamida/klorovlaken. Vsi ljubitelji jeansa pa boste zagotovo navdušeni nad delovnimi hlačami iz jeansa.

Delovna oblačila – zaščitna delovna oblačila za varno in udobno delo. Vabljeni v trgovino Trgos!

Delovna obleka za varilce pomembna zaščitna oprema za varjenje

Zaščitna delovna obleka za varilce mora biti izdelana tako, da popolnoma pokrije vse dele telesa, vključno z vratom, rokami in nogami. Varilec je namreč na svojem delovnem mestu izpostavljen  številnim nevarnostim in tveganjem, na primer škropljenju kovine pri varjenju ali rezanju, varilnim iskram, nenadnemu stiku s plameni ter UV-žarkom. Še posebej izpostavljeni so trebuh, prsi, stegna in golenski del, zato moramo te predele še dodatno zaščititi. Za maksimalno zaščito tako poskrbijo še zaščitni predpasniki, narokavniki in gamaše.

Delovna obleka za varilce je lahko sestavljena iz jakne oz. plašča in delovnih hlač, lahko pa se odločite tudi za enodelni delovni kombinezon. Pri izbiri ustrezne delovne obleke imejte v mislih, da tudi najboljša in najuspešnejša zaščitna oprema za varjenje uporabniku predstavlja dodatno obremenitev. Zato izberite takšno delovno obleko, ki vas bo čim manj ovirala pri opravljanju vašega dela.

Za kar največjo zaščito in udobje se naj delovna obleka za varilce torej popolnoma prilega uporabniku, predvsem pa je pomembno, da jo ta nosi zaprto. Zaprta morajo biti zapirala rokavov in hlačnic, v primeru, da so nameščena kovinska zapirala, pa naj bodo ta popolnoma prekrita. Pri dvodelnem zaščitnem oblačilu mora jakna prekrivati všit pas za vsaj 20 centimetrov. To minimalno prekrivanje mora biti zagotovljeno pri vseh držah in gibih telesa med delom. Jakna bo tako dovolj dolga, da bo, če se bo uporabnik nagnil naprej, prekrila delovne hlače.

Zaščitna oprema za varjenje – zaščitne varilne maske zaščitijo obraz in oči

Zaščitna oprema za varjenje poleg delovne obleke vključuje tudi zaščitne rokavice, ki bodo poskrbele, da bodo vaše roke med varjenjem čim bolj zaščitene. Varilne čelade, očala in maske pa bodo poskrbele za ustrezno zaščito vaše glave. Ker so zaščitne varilne maske namenjene zaščiti obraza in oči, so pravzaprav še bolj pomembne kakor čelada.

Pri varjenju je varilec namreč izpostavljen IR in UV sevanju, ki bi brez ustrezne zaščite lahko povzročila tudi trajne poškodbe oči. Zelo močno UV sevanje hkrati dokazano zvišuje tveganje za nastanek kožnega raka. Zato je uporaba kakovostne zaščitne varilne maske nujna.

Našo bogato ponudbo različnih proizvodov, namenjenih zaščiti od glave do pet, si lahko ogledate na naši spletni strani. Za maksimalno zaščito in udobje med varjenjem bo poskrbela kakovostna zaščitna oprema za varjenje, tako vrhunske zaščitne maske kot tudi delovna obleka za varilce.

Vabljeni!

Trgos d.o.o. | Delovna obleka za varilce, zaščitna oprema za varjenje, zaščitne maske – povezava do naše spletne strani:

-        Delovna obleka za varilce

-        Zaščitna oprema za varjenje

-        Zaščitne maske

 

Zaščitna oblačila za gozdarje z mrežico proti urezu verige

Delo v gozdu je fizično in psihično zelo zahtevno in nevarno ter terja odlično telesno pripravljenost in dobro usposobljenost. Še posebej nevarno je delo z motorno žago – urezninam so najbolj podvržene noge, sledijo jim roke in ostali deli telesa. Zaščitna oblačila za gozdarje so zato izdelana iz sodobnih tehničnih materialov, ki odvajajo odvečno vlago in ščitijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi, mrežica pa ščiti proti urezu verige. Za sodobne gozdarske hlače in jakne veljajo visoki varnostni kriteriji. Tkanine dihajo in se hitro sušijo, izpostavljeni deli so dodatno okrepljeni, žepi so uporabno razmeščeni in imajo zadrge, s katerimi se odpirajo in zapirajo odprtine za zračenje. Takšna oblačila imajo tudi raztezne cone in odsevna mesta.

Prave gozdarske hlače in jakne, ki ustrezajo sodobnim standardom zaščite pri delu, so označena s CE in so v skladu s strandardom EN 381. Poleg gozdarskih hlač in jaken pa med zaščitna oblačila za gozdarje prištevamo tudi gozdarske rokavice.

Zaščitna oprema in oblačila – nepogrešljiva gozdarska čelada

Nepogrešljivi del zaščitne oprema vsakega gozdarja je gozdarska čelada. Ta sicer ne more varovati gozdarja pred padajočim drevjem, saj je ni čelade, ki bi zadržala padec drevesa. Čelada je v prvi vrsti namenjena zaščiti glave pred padajočimi vejami in varnosti v primeru padca. Pri padanju posekanih dreves se lomijo veje, ki ostajajo na drugih drevesih. Na tla padejo pozneje, največkrat tedaj, ko zapiha veter. Sekači in  drugi, ki se gibljejo po sečišču, so tako v stalni nevarnosti, da nanje pade odlomljena veja.

Gozdarska čelada mora biti opremljena z vizirjem oziroma masko za zaščito obraza ter glušniki za zaščito sluha.

Zaščitna oprema in oblačila – pomembni so tudi zaščitni delovni čevlji

Zaščitni delovni čevlji so ravno tako pomembni za zaščito gozdarja kot zaščitna oprema in oblačila. Varno hojo po gozdnih poteh in brezpotjih omogočata jasno izražena peta ter trd gumijast podplat z grobim profilom, ki preprečuje zdrs na spolzkem terenu in nudi dober oprijem na vseh vrstah tal. Kovinska kapica v sprednjem delu čevlja pa nudi zaščito prstom.

Zaščitni delovni čevlji morajo segati visoko preko gležnjev, da lahko noge gozdarja zaščitijo tudi pred poškodbami z motorno žago.

Poskrbite za svojo varnost in obiščite našo trgovino. Čakajo vas tako kakovostna zaščitna oprema in oblačila kot tudi vrhunska obutev. Vabljeni!

Spletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com
www.webyshop.com